OGLEDALO I FENG SHUI


ogled

OGLEDALO I FENG SHUI

Ogledalo je funkcionalan i vrlo atraktivan detalj za postizanje atmosfere u prostoru. Međutim, prema drevnoj istočnjačkoj filozofiji Feng Shui, ogledalo je i vrlo moćno sredstvo za aktivaciju tijeka pozitivne energije. Obzirom da ogledalo reflektira sliku, tako isto reflektira i energiju, zato se mora paziti gdje će se i kako postaviti. Osnovno pravilo na koje trebamo paziti pri odabiru mjesta za ogledalo je da ono duplicira sve što se u njemu odražava.

Ako se postavi na krivo mjesto, reflektirati će negativnu energiju što naravno ne želimo, stoga evo par savjeta gdje i kako postaviti ogledala.

1. Svakako izbjegavajte postaviti ogledalo nasuprot ulaznih vrata ili prozora. Razlog je taj što će se pozitivna energija koja ulazi kroz vrata, odmah preko ogledala reflektirati natrag i izaći iz prostorije. Isto je i s prozorom.

2. Ako u jednom prostoru imate više ogledala, pazite da se nikada ne nalaze jedno nasuprot drugom jer će svojim refleksijama blokirati (poništiti) strujanje energije i dovesti do začepljenosti.

3. Isto tako, ogledalo nikada ne postavljajte nasuprot wc školjke ili kante za smeće jer ćete tako pojačati djelovanje negativne energije koja se nakuplja na tim mjestima.

spavaća

U spavaćoj sobi se ne preporuča ogledalo, ali ako ga ipak želite onda neka bude postavljeno tako da se u njemu ne vidi vaš odraz

4. Nije preporučljivo postavljati ogledalo preko puta kreveta u spavaćoj sobi jer zbog prevelikog djelovanja energije može doći do remećenja sna. Ako je to jedino mjesto gdje može stajati, probajte ga namjestiti tako da se u njemu ne vidi vaš odraz ili ga s nečim prekrijte kada idete spavati.

ogledalo

Nasuprot ogledala uvijek je dobro postaviti kakva lijepa umjetnička djela

5. Ako je ikako moguće, ogledalo uvijek postavite nasuprot nečega što vam je važno i vrijedno u životu. Može to biti i neki vaš osobni simbol blagostanja, zdravlja, sreće ili ljubavi. Ili ga postavite nasuprot žive biljke ili kakvog lijepog umjetničkog djela.

ogl

Postavljanjem ogledala u blagovaonicu povećava se refleksija energije hrane kao izvora blagostanja

6. Prema Feng Shui filozofiji naročito je dobro ogledalo postaviti u blagovaonicu jer na taj način reflektira energiju hrane koja se uvijek poistovjećuje sa blagostanjem.

7. Preporuka je da ogledalo bude iz jednog komada jer ako je razlomljeno, lomi sliku, a samim tim i energiju i umanjuju njenu snagu.

8. Ogledalo bi trebalo biti uokvireno kako se energija ne bi nepotrebno rasipavala, a ako nema okvira onda barem da rubovi budu uredno pobrušeni.

9. Ako je moguće, postavite ogledalo blizu izlaza iz stana/kuće kao posljednji pogled na vašu figuru što je odlično za podizanje  samopouzdanja (karijere) prije izlaska u svijet.

10. Kod postavljanja ogledala poželjno je da se u odrazu vidi cijela vaša figura. Ako je to nemoguće, onda pazite da se ogledalo postavi dovoljno visoko da se možete vidjeti od struka na više i svakako da vam se vidi cijela glava.

I za kraj, kad se gledate u ogledalu, uvijek budite nasmijani i sretni, a nikako mrgudni i samokritični. Jer, zapamtite, ogledalo sve pamti.

ogle

Ogledalo probajte uvijek postaviti tako da vam se vidi cijela figura. Ako je to nemoguće, onda barem da se vidite od struka na više

Izvor : UrediSvojDomCategories:Art, Nature

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: